Companii

Românii cheltuie anual la spa peste şase milioane de euro

Românii cheltuie anual la spa peste şase milioane de euro

Autor: Cristina Roşca

19.05.2015, 18:59 116

Anul trecut spaurile din România au fost vizitate de 153.000 de oameni, dintre care 135.000 de români care au mers pentru relaxare. Ei au lăsat în centrele spa din România circa 6,9 milioane de euro, cu 6% mai mult decât în 2013, semn că atât românii cât şi străinii – turişti sau expaţi – merg mai des la masaj sau la alte terapii de relaxare, potrivit datelor despreSpa.ro, care a centralizat informaţiile oferite de jucătorii din piaţă.

„Studiul Desprespa.ro indică tendinţe de fidelizare a clienţilor. Spa-urile au avut mai mulţi fani în 2014, iar costul mediu al unui tratament a fost de 150 de lei”, spun reprezentanţii Desprespa.ro

În topul terapiilor preferate de români se numără masajul de relaxare pe primul loc, urmat de masajul în profunzime (Deep Tissue) şi de tratamentele faciale.

„Circa 40 % dintre cei intervievaţi au intrat într-un centru spa în vacanţă, iar 32% ar merge mai des dacă ar avea un venit mai mare.”

În România, în ultimii ani s-au deschis tot mai multe centre spa, fie independente, fie în cadrul hotelurilor de patru şi cinci stele, urmând astfel modelul ţarilor mai dezvoltate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO