Companii

Românii dau 600 mil. lei anual pe medicamente împotriva răcelii şi gripei

Românii dau 600 mil. lei anual pe medicamente împotriva...

Autor: Georgiana Mihalache

13.10.2016, 00:07 2508

În zece ani cheltuiala medie pentru medicamente de răceală s-a dublat ajungând la 100 de lei per capita.

Piaţa românească a medicamentelor folosite pentru tra­tarea gripei, a răcelii şi a alergiilor va ajunge la 600 de milioane de lei în acest an, cu un avans estimat la 5%, potrivit datelor companiei de cercetare Euromonitor.

Mai mult, românii îşi dublează bugetul destinat medica­mentelor împotriva gripei şi a răcelii în următorul de­ceniu, ajungând la 100 de lei per locuinţă în 2020, conform Euromonitor.

Brandul Nurofen, produs de gigantul britanic Reckitt Benckiser, este în continuare cel mai vândut medicament pentru răceală şi gripă, urmat de două branduri din portofoliul GlaxoSmithKline, Paracetamol şi Theraflu, medicamente folosite pentru tratarea afecţiunilor de gripă şi răceală. În clasamentul primelor cinci branduri se mai află Strepsils, dropsuri pentru ameliorarea durerilor de gât, şi Bixtonim, produs de compania Biofarm, medicament folosit pentru decongestie nazală.

Medicamentele pentru tratarea alergiei înregistrează cea mai mare evoluţie în 2016, pe fondul unei scăderi a calităţii aerului în zonele urbane din România, arată analiştii de la Euromonitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24