Companii

Românii îşi pun în medie 46 de metri pătraţi de gresie şi faianţă pe locuinţă

Autor: Andreea Neferu

07.03.2011, 23:40 51

Necesarul de gresie şi faianţă pentru placarea completă a uneilocuinţe se ridică, în medie, la 46 de metri pătraţi, estimeazăreprezentanţii Lasselsberger România, subsidiara locală a grupuluiaustriac cu acelaşi nume, care deţine brandul de plăci ceramiceCesarom.

Numărul de locuinţe care vor fi placate anul acesta cu plăciceramice pentru prima oară se va ridica la 95.000, în scădere cu13% faţă de anul trecut, peste jumătate din acestea urmând să fielocuinţe noi aflate în stadiul de finisare. "Valoarea plăcilorceramice achiziţionate de românii care vor decide în acest an săîşi amenajeze locuinţele pentru prima dată va fi de aproximativ 20mil. euro", a declarat Eduard Măcărescu, director de operaţiuni alCesarom. Lasselsberger a realizat în 2009 o cifră de afaceri de 150mil. lei (35,4 mil. euro), nivel similar cu cel din 2008, dar nu acomunicat datele de anul trecut. Compania este singurul producătorde plăci ceramice de pe piaţa locală, dar concurează cu firmeprecum Kai Ceramics, care importă de la fabrica proprie dinBulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO