Companii

Românii nu mai au timp de stat în cafenele. Turabo şi Costa Coffee din Piaţa Romană s-au închis

Românii nu mai au timp de stat în cafenele. Turabo şi Costa Coffee din Piaţa Romană s-au închis

Autor: Cristina Roşca

26.07.2011, 12:04 1799

Cafeneaua Turabo de langă coloanele din Piaţa Romană esteînchisă pentru renovare potrivit oficialilor companiei. "Cafeneauase va deschide în două săptămâni", spune Tudor Dragomir Niculescu,proprietarul Turabo.

Anterior, în zona Piaţa Romană, pe Dorobanţi lângă clădireaFacultăţii de Cibernetică, ASE, a mai existat o cafenea Turabo,care a fost însă închisă. În prezent, lanţul Turabo mai numără 12unităţi, faţă de 44 în noiembrie 2009.

Niculescu spune că a închis toate unităţile care nu erauprofitabile.

Tot în Piaţa Romană a fost închisă şi cafeneaua Costa Coffee.Reprezentanţii Coffee Management, care deţin franciza pentru CostaCoffe, nu au putut fi contactaţi pentru a explica motivele pentrucare a fost închisă cafeneaua.

Compania Coffee Management a intrat în insolvenţă în mai 2010.Potrivit informaţiilor publicate la Ministerul de Finanţe, companiaavea în 2009 o cifră de afaceri de 4,9 mil. lei (1,16 mil. euro),pierderi de 1,4 mil. lei (0,3 mil. euro) şi datorii totale de 5,8mil. lei (1,37 mil. euro). În acelaşi an compania administra oreţea de nouă cafenele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO