Companii

Romano-Tub, afaceri de 18 mil. euro din tevi din poliester

13.11.2007, 20:44 54

Compania Romano-Tub, controlata de compania cu activitati pe piata de textile Romano-Export, a finalizat ieri o investitie de 9 milioane de euro intr-o unitate de productie de tevi din poliester in localitatea Buftea, judetul Ilfov, care va genera venituri de 18 mil. euro in 2008.
Fabrica are o suprafata de 4.400 mp si are o capacitate de productie de cinci kilometri de teava pe luna, calculata pentru un diametru mediu de 800 de milimetri.
"Fabrica va atinge capacitatea maxima de productie in prima jumatate a anului viitor. Tevile vor fi destinate in principal proiectelor de infrastructura din Romania, insa avem in plan semnarea de contracte si cu o serie de companii din sectorul industrial", a declarat Serban Altangiu, presedintele Consiliului de Administratie al companiei. Reprezentantii companiei au declarat ca produsele vor fi destinate in proportie de 80% pietei locale, restul reprezentand exporturi in tarile vecine si in Olanda.
"Am semnat precontracte care asigura productia pentru primul trimestru al anului urmator. Valoarea totala a precontractelor semnate se ridica la 4 milioane de euro", a declarat Constantin Sarbu, directorul fabricii de tevi Romano-Tub.
Romano-Tub a fost infiintata in anul 2005 si are ca actionar majoritar compania Romano-Export, care detine 75% din capitalul social, restul de 25% fiind detinut de persoane fizice.
Romano-Export detine trei fabrici de textile, la Toplita, Brasov si Ramnicu-Sarat, si estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO