Companii

Românul care a condus Ikea Băneasa de la deschidere, mutat la Belgrad, unde suedezii vor intra din 2017

Vladimir Moga a absolvit Facultatea de Geologie şi Geofizică din cadrul Universităţii Babeş- Bolyai din Cluj

Vladimir Moga a absolvit Facultatea de Geologie şi Geofizică din cadrul Universităţii Babeş- Bolyai din Cluj

Autor: Cristina Roşca

10.11.2016, 00:07 2254
- Executivul român Vladimir Moga a lucrat anterior pentru Neoset, dar şi pentru Metro Cash & Carry 
- El a fost timp de nouă ani managerul magazinului Ikea din zona comercială Băneasa din nordul Capitalei.
Absolvent al Facultăţii de Geologie şi Geofizică din Cluj, românul a lucrat anterior şi pentru Neoset Prod, cu activităţi în producţia şi retailul de mobilă, dar şi pentru comerciantul german Metro Cash & Carry. Totuşi, executivul şi-a construit cea mai mare parte a carierei în cadrul grupul Ikea, care deţine în România un singur magazin, dar care a anunţat planuri de expanisiune.

Ikea, cel mai mare retailer de mobilă şi decoraţiuni din lume, a intrat pe piaţa locală în 2007 în sistem de franciză. Magazinul din Băneasa Shopping City a fost preluat ulterior de suedezi în 2010, iar anul trecut a obţinut afaceri de peste jumătate de miliard de lei. Cifra de afaceri este aferentă anului financiar trecut, ce începe la 1 sep­tembrie 2015 şi se termină la 31 august 2016. Pe site-ul Ministerului de Finanţe datele pe 2015 nu sunt disponibile, însă oficialii companiei spun că în anul financiar trecut businessul a crescut cu 21,5%, cel mai puternic avans la nivel de grup.

Cifra de afaceri cuprinde atât rezultatele magazinului de mobilă (care deţine o pondere majoritară în business, de peste 90%), cât şi pe cele ale zonei de restaurant şi bistro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO