Companii

Românul nu e bun la toate: angajatorii găsesc greu muncitori calificaţi, ingineri şi manageri

Manpower: Angajatorii români găsesc greu muncitori calificaţi, ingineri şi manageri

Autor: Adelina Mihai

31.05.2011, 23:54 1724

Mai bine de jumătate (53%) din angajatorii români găsesc cu greucandidaţi care să ocupe poziţiile de muncitori calificaţi,ingineri, manageri sau mecanici, arată cel mai recent studiurealizat de firma cu activităţi în resurse umane ManpowerGroupRomânia. Şi anul trecut companiile aveau dificultăţi în acoperireafuncţiilor de ingineri şi muncitori calificaţi, însă nu au mairaportat probleme în găsirea oamenilor de vânzări şi aşoferilor.

ManpowerGroup România este unul dintre jucătorii din top 5 depe piaţa serviciilor de resurse umane, care a înregistrat anultrecut o cifră de afaceri estimată la 18,7 mil. euro, în creşterecu 48% faţă de anul anterior.

Companiile recrutează greu pentru astfel de poziţii din cauzalipsei de experienţă a oamenilor, dar şi a lipsei de personal,precum şi a deficitului de abilităţi practice sau tehnice în rândulaplicanţilor.

Însă probleme nu sunt numai în România. În regiunea EMEA(Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), 26% dintre angajatori auprobleme în găsirea candidaţilor pentru poziţiile deschise.Poziţiile pentru care se recrutează cel mai greu în această regiunesunt tot muncitorii calificaţi, urmaţi de tehnicieni şiingineri.

Angajatorii din Turcia (48%) şi Elveţia (46%) au şi eidificultăţi în identificarea de an­gajaţi competenţi, pe cândangajatorii nor­vegieni, irlandezi şi polonezi au cele mai scăzuteprocente ale deficitului de talente, cu 9%, 5% şi respectiv 4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO