Companii

Romcab anunţă că Valtecia, companie care i-a cerut falimentul, a evacuat producătorul de cabluri de pe un teren de 25.000 de metri pătraţi. "Situaţia afectează capacitatea de producţie a Romcab, relaţia cu toţi stakeholder-ii, respectiv angajaţi, clienţi, furnizori, creditori, autorităţi ale statului"

Romcab anunţă că Valtecia, companie care i-a cerut...

Autor: Roxana Rosu

04.05.2021, 10:54 15594

Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB) a anunţat că Valtecia, companie care i-a cerut falimentul, a evacuat producătorul de cabluri de pe o suprafaţă de 25.000 mp, reprezentând birouri şi anumite spaţii de producţie.

” Pe cale de consecinta, Romcab s-a retras pe suprafata de 17,411 mp pe care, conform sentintei definitive, executorii si irevocabile pronuntate de Curtea de Apel, o detine in utilizare in baza contractului de inchiriere valabil pana in 2027, desi, in baza contractului de inchiriere anterior mentionat, Romcab are drept de folosinta pe intreaga suprafata, situatie ce vine in contradictie cu solutia pronuntata. Aceasta situatie afecteaza capacitatea de productie a Romcab, relatia cu toti stakeholder-ii Romcab, respectiv angajati, clienti, furnizori, creditori, autoritati ale statului”, se arată într-un anunţ publicat la BVB.

În aceste condiţii, Romcab a anunţat că încearcă să identifice alte locaţii pentru a-şi putea continua desfasurarea activităţii, având în vedere ca proprietarul terenului şi-a exprimat disponibilitatea de a acorda un termen de până la 30 zile, conform legii, pentru relocarea bunurilor aflate pe proprietatea evacuată.

Producătorul de cabluri cu fibră optică este în procedura insolvenţei din 2017, iar compania Valtecia a cerut recent în instanţă intrarea Romcab în faliment.

Potrivit Romcab, cererea de faliment depusa de Valtecia  este motivata prin referire la sume care au fost pretinse de aceasta companie pe o perioada de pana in luna ianuarie 2021, sume neachitate de Romcab. Producătorul a solicitat compensarea acestor sume cu investiţiile pe care le-a realizat de la momentul semnarii contractului de închiriere al terenului.

Conform unui raport, sumele investite de Romcab în spaţiul din Târgul-Mureş, în perioada 2012 – 2016, acopereau contravaloarea chiriei restante, plus un surplus ce acoperea contravaloarea chiriei datorate pentru o perioada de 51 luni.

Cererea de compensare depusa de Romcab a fost supusa solutionarii la Judecatorul sindic pe 29 aprilie 2021, dispunandu-se amanarea pronuntarii pentru data de 14 Mai 2021.

”In acest context, apreciem ca se impune sa asteptam pronuntarea sentintei, in functie de care vom decide plata acestor obligati”.

Conform datelor preliminare, pentru primul trimestru din 2021, compania a raportat o cifră de afaceri de 305 mil. lei (62 mil. euro), în creştere cu 70% faţă de perioada similară a anului trecut.

Romcab este unul dintre cei mai activi producători de cabluri de joasă tensiune, cu experienţă de peste 70 de ani şi vânzări în Europa Centrală, Europa de Est şi de Vest, pe pieţe precum  Germania, Austria, Italia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, România.

Romcab SA s-a constituit prin divizarea parţială a S.C. Electromureş S.A, preluând o parte din patrimoniul acesteia, începând 1996.

În prezent compania este controlată de Sadalbari (69,02%), care se ocupă cu „comerţ cu motociclete, piese şi accesorii aferente“, controlată la rândul său de Motoplus Paneuro, la care Roxana Tarcă, reprezentant al Romcab cu investitorii, are 99,7%.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO