Companii

Romgaz are un nou director general interimar

Romgaz are un nou director general interimar

Autor: Ioan Dornescu - Mediafax

28.02.2012, 12:49 385

Directorul sucursalei de producţie Mediaş a Romgaz a preluat funcţia de director general interimar al companiei, în locul lui Dumitru Chisăliţă, numit consilier în cadrul Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

Chisăliţă, directorul de furnizare din Romgaz, a fost numit la finele lunii ianuarie în funcţia de director general interimar, după retragerea lui Marcel Adrian Piteiu, cercetat într-un dosar în care este acuzat de complot şi subminarea economiei naţionale.

Ulterior, Chisăliţă a fost numit consilier în cadrul Ministerului Economiei, iar funcţia de director general interimar a fost preluată de către Costel Totan, în baza unei decizii din 24 februarie a Consiliului de Administraţie al Romgaz.

"Mandatul directorului general interimar este în vigoare până la finalizarea procedurii de selectare şi numire a directorului general în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.109/2011", se arată într-un comunicat al Romgaz.

Totan a ocupat până în prezent funcţia de director al sucursalei de producţie gaze naturale Mediaş şi are o experienţă de peste 30 de ani în sectorul gazelor naturale, conform sursei citate.

Compania Romgaz, controlată de stat, prin Ministerul Economiei, este unul dintre cei doi producători importanţi de gaze naturale din România, alături de OMV Petrom.

Profitul net al Romgaz a crescut anul trecut cu 17%, la aproape 762 milioane lei (180 milioane euro), iar afacerile companiei au urcat cu peste 13%, la 4,05 miliarde lei (955,6 milioane euro), datorită majorării volumului de gaze naturale vândute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO