Companii

Romgaz: BCR a intrat, alături de Raiffeisen, în tranzacţia de 350 mil. euro de finanţare a achiziţiei pachetului de acţiuni deţinut de Exxon în Marea Neagră

Romgaz: BCR a intrat, alături de Raiffeisen, în...
28.06.2022, 22:32 465

Romgaz a anunţat marţi seară pe Bursă că BCR a intrat ca finanţator, alături de Raiffeisen, în tranzacţia de achiziţie a pachetului deţinut de Exxon în gazele din Marea Neagră.

BCR intră în aceleaşi condiţii ca şi Raiffeisen Bank, care a câştigat licitaţia iniţială pentru finanţarea unei părţi din tranzacţie.

Romgaz trebuie să plătească gigantului american Exxon 1 miliard de euro pentru a cumpăra 50% din proiectul de gaze din Marea Neagră Neptun Deep.

Celălalt pachet de 50% este deţinut de OMV Petrom.

Romgaz a luat împrumut de 350 mil. euro de pe piaţă pentru finanţarea tranzacţiei totale, iar restul de bani vine din disponibilităţile pe care le are deja.

Romgaz, unde statul deţine 70% din acţiuni, este la maximul istoric pe Bursă, înregistrând o creştere de 30% de la începutul anului pe o piaţă bursieră în scădere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO