Companii

Romgaz discută cu Sterling o nouă achiziţie la Marea Neagră

Romgaz discută cu Sterling o nouă achiziţie la Marea...

Autor: Radu Bostan

02.02.2015, 00:07 1430

Producătorul de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG) discută preluarea unei cote de 32,5% în două câmpuri petroliere offshore concesionate către compania canadiană Sterling Resources, ale cărei explorări în zonă, derulate începând din 2007, au evidenţiat rezultate pozitive.

Dacă discuţiile s-ar finaliza printr-o tranzacţie, Romgaz ar dobândi prima sa participaţie semnificativă într-un perimetru offshore. Compania de stat s-a mulţumit deocamdată cu o cotă de 10% în două câmpuri unde operaţiunile sunt conduse de ruşii de la Lukoil şi mai are opţiunea de a cumpăra 10% din licenţa pentru zona de mare adâncime a perimetrului Midia XV, de la proprietarii actuali, OMV Petrom (SNP) şi ExxonMobil. „Analizăm posibilitatea participării alături de Sterling Resources într-un perimetru de explorare. Ei au forat deja două sonde şi parametrii sunt foarte pozitivi“, a spus o sursă din cadrul Romgaz.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz

Discuţiile sunt purtate pentru zona de mică adâncime din perimetrul Midia XV, unde Sterling are în prezent o cotă de 65%, iar restul licenţei aparţine companiilor Petro Ventures Europe (20%) şi Gas Plus International (15%).

Romgaz, companie cu o capitalizare bursieră de 13,3 mld. lei (3 mld. euro), este controlată de statul român, care deţine 70% din capital. Restul de capital este împărţit între Fondul Proprietatea, BERD şi investitori la bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO