Companii

Romgaz, profit de 473 mil. lei în trim. 1

Romgaz, profit de 473 mil. lei în trim. 1

Autor: Roxana Petrescu

01.07.2013, 21:33 906

Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România, companie controlată de statul român, a înregistrat în primul trimestru al anului un profit net de 473,4 milioane de lei (108 de milioane de euro), în creştere cu circa 84% faţă de perioada similară a anului trecut, dar afacerile i-au scăzut cu peste 10% pe fondul unui context general de piaţă marcat de reducerea cererii.

Potrivit datelor furnizate de companie, în primul trimestru al anului afacerile Romgaz au ajuns la 1,15 miliarde de lei (264 de milioane de euro), faţă de primele trei luni ale anului trecut, când compania a raportat vânzări de 1,29 de miliarde de lei (297 de milioane de euro).

Reprezentanţii companiei au explicat că evoluţia profitului net a avut la bază faptul că în costurile Romgaz nu a fost înregistrată o categorie de cheltuieli de explorare, aceasta urmând să fie reflectată în perioada următoare.

Romgaz este cea mai profitabilă companie de stat şi în top 20 cele mai mari companii din România.

Un pachet de 15% din acţiunile Romgaz urmează să fie listat la bursă în toamna acestui an, contractul de intermediare fiind atribuit sindicatului format din Erste, BCR, Goldman Sachs şi Raiffeisen Capital&Investment.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 02.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO