Companii

Romgaz se pregăteşte de proces cu Ioan Niculae. Compania caută avocaţi pentru datoria de 60 mil. euro pe care o are InterAgro

Romgaz se pregăteşte de proces cu Ioan Niculae....

Autor: Carol Dan

24.12.2014, 14:18 624

Potrivit Romgaz, diferendele cu InterAgro sunt de natură comercială/civilă şi "potenţial penală" şi provin din derularea unor contracte cu grupul controlat de Ioan Niculae.

Propunerea va fi discutată de acţionarii Romgaz în AGA programată pentru 23 ianuarie 2015, potrivit unui comunicat al producătorului de gaze naturale transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Romgaz şi InterAgro sunt anchetate, din 2012, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), într-un dosar de complot şi subminarea economiei naţionale. În dosar sunt anchetaţi şi foştii miniştri ai Economiei Varujan Vosganian şi Adriean Videanu.

Vosganian şi Videanu sunt acuzaţi de DIICOT că au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit Romgaz în interesul privat al Interagro, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

Procurorii DIICOT susţin că Romgaz a livrat către Interagro gaze naturale din producţia proprie în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, din care 270 de milioane de lei reprezintă valoarea reducerilor comerciale acordate ilegal. InterAgro controlează mai multe combinate chimice mari consumatoare de gaze naturale.

Romgaz este controlat de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 70% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO