Companii

Romgaz trece de pragul de 1 miliard lei cu profitul net din primele nouă luni

Romgaz trece de pragul de 1 miliard lei cu profitul net...

Autor: Roxana Petrescu

12.11.2014, 18:39 381

Romgaz, cel mai mare producător local de gaze naturale controlat de statul român, a înregistrat în primele nouă luni ale anului un profit net de 1,1 miliarde de lei (253 de milioane de euro), cu 39,7% mai mare decât în perioada similară din 2013. În primele nouă luni, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 3,2 miliarde de lei (747 de milioane de euro), cu 27% mai mare faţă de primele trei trimestre din 2013.

Potrivit raportului publicat de companie cifra de afaceri a Romgaz a crescut pe fondul majorării cantităţii de gaze vândute.

“Vânzarea gazelor cu un preţ mediu mai mare mare cu 28,63% faţă de cel realizat în 2013 a avut o influenţă în creşterea veniturilor din vânzarea gazelor”, se mai arată în raportul Romgaz.

Pe de altă parte, compania explică avansul profitului în primele nouă luni ale anului prin creşterea veniturilor într-un procent mai mare decât creşterea cheltuielilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24