Companii

Romgaz vrea să se restructureze cu 5 mil. lei pentru a deveni „un actor principal“ în regiune

Romgaz vrea să se restructureze cu 5 mil. lei pentru a...

Autor: Radu Bostan

27.04.2015, 00:07 1394

Producătorul de gaze naturale Romgaz (SNG) consideră că organigrama nu îi este adaptată la „provocările“ din piaţa energiei şi vrea să plătească unui con­sultant 5 mil. lei pentru o analiză şi un plan de optimizare.

Compania, unde statul deţine 70% din acţiuni, după ce în toamna lui 2013 a vândut prin ofertă publică 15% din acţiuni, vrea astfel să mai facă un pas către un management corporatist.

Romgaz şi-a recrutat directorul general din sectorul privat şi a înlocuit boardul cu administratori propuşi de acţionari dife­riţi. În ianuarie, compania a anun­ţat că doreşte să-şi remunereze middle-managementul după o schemă variabilă care să ţină cont de îndeplinirea unor ţinte de performanţă. Producă­torul de gaze naturale este a doua companie după capitalizarea bursieră la Bucu­reşti, cu o valoare de piaţă de 13,6 mld. lei.

Romgaz are afaceri de 4,5 mld. lei şi peste 6.000 de angajaţi şi este implicată în explorarea, producţia, furnizarea, distribuţia şi înmagazinarea de gaze, iar în urmă cu doi ani a devenit şi producător de energie electrică după ce a preluat o termocentra­lă. Compania are un număr mare de sucursale, divizii, departamente, direcţii şi secţii, cu numeroase procese de lucru care va trebui analizate şi reproiectate.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro