Companii

Rominserv: Anumite oportunităţi de afaceri, în special în afara României, ar putea fi limitate în contextul sancţiunilor internaţionale

Rominserv: Anumite oportunităţi de afaceri, în special...

Autor: Roxana Petrescu

12.07.2022, 16:30 126

Realizarea unor lucrări la complexul petrochimic MOL din Tiszaújváros (Ungaria) sau construcţia de noi benzinării pe plan intern sunt câteva dintre proiectele majore ale Rominserv, contractorul general al grupului Rompetrol, pentru anul acesta.

Rominserv, companie care face parte grupul Rompetrol, controlat de compania kazahă de stat KazMunayGas, estimează pentru anul acesta un business de 482,8 milioane de lei, cu 46% mai mare faţă de cel de anul trecut, şi revenirea pe profit până la un nivel de 23,4 milioane de lei, după pierderile suferite în 2021.

„Anul 2022 se prefigurează a fi un an dificil din punct de vedere macroeconomic şi geopolitic. Consecinţele pe care le resimţim sunt datorate creşterii accelerate a inflaţiei, pe baza unui trend exponenţial de creştere a preţurilor percepute la utilităţi (gaz natural, electricitate), carburanţi (urmare a creşterii preţului la ţiţei), materii prime aferente echipamentelor industriale“, spun reprezentanţii compa­niei pentru ultima ediţie a proiectului editorial ZF Anuarul de business al României. Cei mai mari jucători din economie. În ciuda contextului, compania mizează pe un buget de investiţii mai mare, de 2,2 milioane de lei, dar şi pe mai multe proiecte la export, valoarea lucrărilor prestate peste graniţe urmând să ajungă anul acesta la 16,8 milioane de lei. Printre clienţi se numără şi complexul petrochimic MOL din Tiszaújváros (Ungaria).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO