Companii

Rompetrol Gas: piata de GPL a scazut cu peste 15%

23.06.2009, 16:38 74

Rompetrol Gas, divizia de comert cu gaz petrolier lichefiat a grupului petrolier Rompetrol, spune ca in primele cinci luni ale anului piata de GPL a scazut cu circa 15% fata de aceeasi perioada din 2008, cea mai abrupta scadere fiind inregistrata pe segmentul de butelii, de 10%. In lipsa unor masuri care sa poata stimula consumul, reprezentantii Rompetrol Gas estimeaza ca la anul situatia se va inrautati.

"Piata a scazut cu 15% fata de primele cinci luni din 2008, cel mai afectat segment fiind cel de butelii care s-a redus cu 10%. Partea de autogaz a scazut cu aproape 2%, iar micul vrac s-a redus cu 3%. Am avut si o iarna mai blanda, dar oricum am asistat si la o diminuare a consumului pe partea de persoane fizice in contextul crizei", spune Veron Toma, directorul general al Rompetrol Gas. Potrivit acestuia, singurele perioade in care s-a inregistrat o redresare a consumului a fost cea a sarbatorilor pascale.
"Nu cred ca piata isi va reveni pana la sfarsitul anului, iar in 2010 situatia s-ar putea agrava pentru ca nu se vede nicio masura concreta de sprijinire a economiei, a consumului."
Compania a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 117 milioane de euro, de trei ori mai mare comparativ cu cel din 2007. Cresterea in volume pe partea de retail estimata pentru anul acesta vine in mare parte din efectele preluarii segmentului de autogaz din cadrul Crimbo, afacere dezvoltata de presedintele executiv al clubului de fotbal Dinamo, Cristi Borcea.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO