Companii

Rompetrol Logistics, afaceri de 27 mil. euro

25.09.2007, 18:25 114

Rompetrol Logistics, compania de transport din cadrul grupului Rompetrol, a inregistrat in prima jumatate a anului afaceri de circa 27 de milioane de euro (89,8 mil. lei), valoare aproape similara cu veniturile din transport si servicii inregistrate pe tot parcursul anului trecut.
Compania si-a externalizat in 2007 activitatea de vanzare a gazului petrolier lichefiat (LPG), care a asigurat anul trecut circa 53% din afaceri, bazandu-se acum pe transporturi si servicii.
Astfel, din cifra de afaceri de 63 de milioane de euro din 2006, aproximativ 32 de milioane au provenit din LPG, in timp ce 31 de milioane de euro din transporturi rutiere, feroviare si servicii. Transporturile feroviare au generat 33% din afaceri, iar transporturile rutiere 6% din business.
"Cresterea cifrei de afaceri cu privire la transportul rutier rezulta din transporturile efectuate pentru extinderea retelei de benzinarii operate de Rompetrol", au spus reprezentantii companiei. Astfel, Rompetrol Downstream, divizia de retail din cadrul grupului, va genera in acest an 42,5% din tranzactiile Rompetrol Logistics. Printre investitiile pe care Rompetrol Logistics le va realiza in acest an se numara si achizitionarea a 35 de cisterne si capete tractor pentru transportul rutier de carburanti, in valoare de 6,2 mil. euro. "Transportul pe calea ferata si transportul auto s-au dezvoltat semnificativ fata de anul 2006, iar ponderea celorlalte activitati in totalul cifrei de afaceri s-a diminuat, deoarece activitatea de vanzare a gazului petrolier lichefiat a fost transferata catre o companie nou infiintata in cadrul grupului, Rompetrol Gas".
Rompetrol Logistics isi va dezvolta in acest an divizia de transport feroviar, prin cresterea parcului de material rulant cu trei locomotive si 100 de vagoane, precum si prin cresterea numarului de angajati.
"Cresterea personalului specializat a permis, printre altele, preluarea a peste 10% din transporturile feroviare efectuate in trecut de alte firme autorizate", au precizat reprezentantii Rompetrol.
Totodata, reprezentantii companiei urmaresc dezvoltarea activitatii de transport feroviar de marfa pentru a acoperi necesitatea de transport a grupului Rompetrol in relatia cu depozitele teritoriale si Oil Terminal Constanta, urmarind in acelasi timp si preluarea treptata a transporturilor catre depozitele Rompetrol din Bulgaria. Pe rutele internationale Rompetrol Logistics colaboreaza cu CFR Marfa si Grup Feroviar Roman, dar compania ia in calcul si operarea in regim propriu.
"Pe masura ce ne vom dota cu locomotive noi, performante, vom actiona pentru colaborarea cu operatori straini in vederea asigurarii unor transporturi in Ungaria, Bulgaria si Serbia", spun reprezentantii companei.
Rompetrol Logistics a fost infiintata in 2001 in scopul reducerii costurilor de transport si operare pentru celelalte firme din grupul Rompetrol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO