Companii

Rompetrol Rafinare, afaceri de 2,5 mld.dolari în S1/2019, în scădere de 4%, şi pierderi de 19 mil.dolari, pe fondul scăderii preţurilor la materii prime şi al presiunii pe marjele de rafinare

Rompetrol Rafinare, afaceri de 2,5 mld.dolari în...

Autor: Roxana Rosu

15.08.2019, 11:01 158

Rompetrol Rafinare, parte a KMG International, a înregistrat în primul semestru al anului o cifră de afaceri de 2,5 miliarde dolari, în scădere cu 4%, şi a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 19,4 milioane dolari, faţă de un profit de 2,7 milioane dolari în S1/2018, potrivit raportului financiar al companiei. 

”Indepedent de activitatea operaţională, rezultatele financiare ale Rompetrol Rafinare au fost influenţate semnificativ de evoluţia factorilor externi. Volatilitatea contextului global, fluctuaţiile ridicate ale cotaţiilor de piaţă la materiile prime şi produsele finite, presiunea semnificativă asupra marjelor de rafinare şi deprecierea monedelor locale în raport cu dolarul (moneda de referinta pentru titei si produsele petroliere) au condus la rezultatele in scădere”, menţionează raportul publicat la BVB.

Compania a încheiat S1 cu un EBITDA de aproape 55 de milioane dolari, in scădere cu 36%. 

„Rămânem fideli strategiei noastre de dezvoltare integrată a companiei, pe toate segmentele: rafinare, petrochimie si distribuţie. In acest an ne-am propus investiţii de circa 60 milioane de dolari pentru alinierea şi continuarea modernizării instalaţiilor, dar şi pentru digitalizarea rafinăriei Petromidia. Astfel, vom continua să ne optimizăm si să imbunătăţim operaţiunile, iar rafinăriile Petromidia şi Vega să devină modele de eficienţă pentru toată industria din România”, a declarat Yedil Utekov, Director General al Rompetrol Rafinare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO