Companii

Rompetrol spune că va pune în funcţiune termocentrala de la Midia, un proiect de 148 milioane de dolari, în vara viitoare, la doi ani de la începerea construcţiilor

Rompetrol spune că va pune în funcţiune termocentrala...

Autor: Roxana Petrescu

30.05.2022, 00:05 1624

♦ Doar ca o comparaţie, centrala pe gaze de la Iernut, o investiţie a Romgaz, a început în 2016, trebuia finalizată în 2019 şi nici acum nu este gata, neavând un termen oficial pentru punerea în funcţiune.

Kazahii de la Rompetrol estimează că în vara anului viitor centrala Midia, de 80 MW, care se construieşte pe platforma Petromidia din Năvodari, va fi gata, proiectul cu o valoare de 148 de milioane de dolari fiind derulat prin intermediul Fondului de Investiţii în Energie Kazah-Român (FIEKR), un joint venture între statul român şi KMG (KazMunayGas) International.

Şantierul a fost deschis în mai, anul trecut, şi a obţinut la finalul săptămânii trecute o finanţare din partea BCR.

„Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român (FIEKR) a încheiat cu succes un credit sindicalizat în valoare totală de 83 milioane euro pentru a finanţa construcţia noii centrale de cogenerare de pe platforma Petromidia. Băncile finanţatoare sunt Banca Comercială Română, în calitate de aranjor principal mandatat, bookrunner, agent de documentare, facilitate şi garanţii, alături de următoarele bănci: Raiffeisen Bank, Alpha Bank, OTP Bank şi Garanti Bank în calitate de aranjori principali mandataţi“, au anunţat reprezentanţii FIEKR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO