Companii

Rompetrol: Vom folosi toate mecanismele legale pentru a ne proteja. KazMunayGas nu ştia în 2007 de investigaţiile DIICOT

Rompetrol: Vom folosi toate mecanismele legale pentru a...

Autor: Roxana Petrescu

09.05.2016, 18:40 936

Kazahii de la KazMunayGas (KMG) şi KMG International (KMGI), compania care controlează rafinăria Petromidia şi care acum este deţinută de investitori chinezi, spun că la momentul preluării Rompetrol, în 2007, nu au fost informaţi oficial că există o investigaţie în derulare, precizând că vor folosi toate mecanismele legale pentru a se proteja.

Procurorii DIICOT au demarat cercetările în dosarul "Rompetrol II", punând sechestre de trei miliarde de lei pe acţiunile rafinăriei Petromidia şi pe conturile unor persoane fizice, dosarul fiind disjuns dintr-o cauză trimisă în judecată în anul 2006. Acţiunile Rompetrol Rafinare au fost suspendate de la tranzacţionare.

„Aceste evoluţii pot avea un impact negativ semnificativ asupra obiectivelor strategice şi a planurilor de dezvoltare ale KMG în România. Din dorinţa unei corecte informări a publicului ca urmare a comunicatului D.I.I.C.O.T – Structura Centrală, dorim să oferim câteva elemente clarificatoare. KMG a achiziţionat un pachet de 75% din The Rompetrol Group NV în anul 2007. Privatizarea companiei Rompetrol Rafinare a avut loc în anul 2000, acordul de conversie în obligaţiuni a datoriilor istorice companiei fiind încheiat în anul 2003. Atât KMG, cât şi KMGI (KazMunayGas International) nu au fost informate oficial de existenţa unor investigaţii precum cele menţionate astăzi în comunicatul de presă al D.I.I.C.O.T. (referitoare la activităţi din perioada 1998-2003) la momentul achiziţiei acţiunilor The Rompetrol Group NV (în 2007)”, spun oficialii KMG International.

Aceştia mai spun că vor „folosi toate mecanismele legale, atât la nivel local, cât şi internaţional, pentru a îşi proteja investiţiile realizate de la momentul achiziţiei.”

Compania mai spune că activităţile rafinăriei Petromidia şi a staţiilor de carburanţi Rompetrol vor continua.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO