Companii

Rompetrol Well Services, divizia de servicii petroliere la sondă a grupului Rompetrol, are un nou director general, care a condus anterior Rominserv

Rompetrol Well Services, divizia de servicii petroliere...

Autor: Roxana Rosu

10.09.2020, 16:02 250

Rompetrol Well Services, divizia de servicii petroliere la sondă a grupului Rompetrol, l-a numit pe Doszhanov Abzal în funcţia de director general şi membru interimar în Consilul de Administraţie, în locul lui Timur Zhetpisbayev, care a renunţat la mandat.

Doszhanov Abzal a fost numit la conducerea companiei din 9 septembrie, cu un mandat de 2 ani, până în aprilie 2022.

De asemenea, el ocupă funcţia de administrator provizoriu până la următoarea Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor.

Noul director general al Rompetrol Well Services este absolvent al Institutului de Petrol şi Gaze din Atyrau (Kazakhstan) şi Institutul Francez de Petrol.

El lucrează în cadrul Grupului KMG Internaţional, acţionarul Rompetrol, din anul 2010, iniţial pe poziţia de managera Îmbunătăţire Procese, iar apoi ca director adjunct Producţie şi director general în cadrul companiei Rompetrol Petrochemicals.

Cel mai recent rol pe care l-a deţinut este cel de director general Rominserv.

Rompetrol Well Services a încheiat primul semestru al anului cu venituri din exploatare de 26,9 milioane lei, faţă de 32,6 milioane lei în S1 2019, şi un profit net de 2,6 milioane lei, de aproape trei ori mai mic decât în perioada similară a anului trecut, când a raportat un câştig de 6,8 milioane lei.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO