Companii

Romprest va investi 12 mil. euro în eficientizarea sistemului de colectare selectivă a deşeurilor

Romprest va investi 12 mil. euro în eficientizarea sistemului de colectare selectivă a deşeurilor

Autor: Ioan Dornescu

27.03.2012, 14:52 382

Compania de salubritate Romprest a anunţat marţi că va investi în acest an 12 milioane euro într-un proiect de eficientizare a sistemului de colectare selectivă a deşeurilor, vizând totodată şi achiziţia de echipamente şi pregătirea angajaţilor.

Proiectul de eficientizare a sistemului de colectare selectivă, transport şi valorificare a deşeurilor în vederea reciclării va fi derulat în perioada 2012 - 2013. Investiţia presupune realizarea unei staţii de sortare automatizată, prin care va fi redusă depozitarea în rampă cu minim 40%, precizează compania, într-un comunicat.

Totodată, Romprest va continua în acest an programul de investiţii în echipamente şi de extindere a flotei autovehiculelor aferente activităţilor de salubritate, servicii de facility management şi arhitectură peisageră, având bugetată în acest sens suma de peste cinci milioane euro. Compania a investit în perioada 2001 - 2011 peste 35 milioane euro în flota de 600 de utilaje.

"Altă prioritate este dezvoltarea pe termen lung a potenţialului angajaţilor, prin continuarea programelor de calificare-recalificare. Romprest are în desfăşurare două proiecte cofinanţate prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013. În cadrul primului proiect, în valoare de aproximativ 500.000 euro, vor fi calificaţi şi recalificaţi în perioada ianuarie 2012 - aprilie 2013, 300 angajaţi (lucrător utilaje specializate pentru salubrizare, agent dezinfecţie, deratizare, dezinsecţie, agent de curăţare clădiri şi mijloace de transport). Cel de-al doilea proiect «Creşterea ocupării forţei de muncă din zona rurală», în valoare de aproximativ patru milioane euro, vizează angajarea a 960 de muncitori, în perioada septembrie 2010 - august 2012. Până în acest moment au fost angajaţi 930 muncitori", se precizează în comunicat.

Romprest a investit în cei 11 ani de activitate peste 70 milioane de euro în activele societăţii, care are în prezent peste 6.000 angajaţi.

"În acest moment, serviciile noastre se îndreaptă către comunităţi, unde deservim 45 de consilii locale din toată ţara şi către mediul privat, unde asigurăm servicii pentru peste 5.000 de agenţi economici, cum ar fi Romexpo, Carrefour, Lidl, OMV Petrom, MedLife, BRD, Romtelecom, Orange, RAR, Cosmote", a declarat, în comunicat, Elena Barabancea, managing department director Romprest.

Compania îşi propune în acest an un avans de 25% al cifrei cifrei de afaceri, de la 79 milioane euro în 2011.

Romprest asigură servicii integrate de facility management, servicii de arhitectură peisageră, deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie şi salubritate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO