Companii

Romrecycling, afaceri de 160 mil. euro din reciclare

25.10.2007, 14:19 157

Romrecycling, grup specializat pe colectarea si reutilizarea deseurilor feroase si neferoase, va deschide in urmatoarele luni trei noi puncte de lucru, investitia fiind estimata la circa 1-1,5 mil. euro pentru fiecare in parte.
Grupul Romrecycling, format din compania Romrecycling, Remat Sibiu si Remayer, a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de circa 161,5 milioane de euro, din care 123,4 mil. euro au fost rulati de compania care da numele grupului.
Specializat pe colectarea si valorificarea deseurilor de fier vechi, grupul, care apartine concernul industrial Ecore, cu sediul in Olanda, vrea sa se dezvolte organic, prin deschiderea de noi centre de colectare.
"Anul acesta am deschis un nou punct de lucru la Brasov, de circa 12.000 de metri patrati, investitia fiind de aproximativ 1,3 milioane de euro, urmand ca in noiembrie sa mai deschidem un punct de lucru in apropierea Bucurestiului, in urma unei investitii de aproape 1,5 milioane de euro", a declarat Bogdan Popoiu, director general al grupului Romrecycling Romania.
Politica de extindere a grupului este una flexibila, dupa cum spune el, dupa achizitionarea Remat Sibiu in 2004 Romrecycling crescand organic, prin deschiderea de noi centre de colectare si de prelucrare a materiei prime. Noile puncte de lucru vor fi dezvoltate prin investitii green-field, acestea dovedindu-se mai avantajoase financiar decat preluarea unei unitati vechi si aducerea ei la standarde ridicate de performanta.
"La inceputul lui 2008 intentionam sa mai deschidem alte trei puncte de lucru, in partea de sud a tarii, pentru a ne consolida si extinde afacerile in aceasta regiune", a precizat el. Extinderea a devenit cu atat mai necesara in momentul preluarii companiei Remayer, care are in dotare un schreder de mare putere (utilaj de prelucrat fierul vechi). Noile centre de colectare sunt necesare pentru asigurarea de materie prima Remayer-ului.
In ceea ce priveste asteptarile pentru anul in curs, Popoiu a evitat sa ofere o cifra exacta, spunand doar ca la zece luni compania a inregistrat cifra de afaceri aferenta intreg anului trecut.
Romrecycling a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de peste 120 milioane de euro si un profit net de 176.000 euro, dupa ce in anul precedent rulajul a fost de circa 54 de milioane de euro, cu pierderi nete de peste 1,5 milioane de euro. Cresterea cifrei de afaceri din 2006 fata de 2005 a fost astfel de peste 220%, conform datelor in lei prezente pe siteul Ministerului de Finante.
Maturizarea pietei de fier vechi, vizibila prin puterea si dinamica de crestere a principalilor jucatori, ar putea duce pe viitor la schimbari de peisaj, respectiv la disparitia jucatorilor mai mici, care nu au reusit sa se dezvolte suficient de repede.
"Consider ca piata de colectare a deseurilor metalice s-a maturizat in ultima perioada, marile grupuri asigurandu-si pozitii bune pe piata de profil. Unul dintre efectele acestei maturizari ar putea fi disparitia companiilor mai mici, fie prin achizitionarea de catre altele mai mari, fie prin intrarea lor in stare de faliment", spune Popoiu.
Printre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de fier vechi se numara grupurile Remat Calarasi, Romrecycling, Rematholding, Remat Brasov si Rematinvest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO