Companii

Romstrade va selecta în decembrie proiectantul pentru aeroportul privat de la Adunaţii Copăceni

Romstrade va selecta în decembrie proiectantul pentru aeroportul privat de la Adunaţii Copăceni

Autor: Ioan Dornescu

12.09.2011, 00:00 791

Grupul de firme Romstrade, controlat de omul de afaceri Nelu Iordache (desen), a lansat licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare a aeroportului privat pe care vrea să îl dezvolte la Adunaţii Copăceni, iar construcţia proiectului estimat la 200 milioane euro ar putea începe în vara anului 2012. Grupul a primit oferte de la mai multe firme internaţionale şi estimează că furnizorul va fi selectat în luna decembrie.

Printre cele mai importante companii ale grupului se numără constructorul Romstrade, operatorul aerian low-cost Blue Air, dar şi Andany Trading, proprietara fermei La Moşie. Andany Trading şi-a extins activitatea, începând să producă legume şi băuturi alcoolice.

"În 2011 am iniţiat două proiecte-cheie, în două arii cu potenţial de business în România, pe de-o parte cu noul brand Chiabur, prin care se doreşte comercializarea de băuturi alcoolice... Pe de altă parte, printr-un parteneriat cu oraşul Niscemi din Italia, am introdus în cultură şi anghinare. Vom exporta anghinare către Italia, deschizându-ne astfel drumul către piaţa internaţională", a declarat Gheorghe Răcaru, directorul de Strategie şi Dezvoltare al grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO