Companii

Rossmann, care are fabricile Ambro şi Romcarton: Indicele preţurilor producţiei industriale a crescut semnificativ, ceea ce conduce la majorarea costurilor

Rossmann, care are fabricile Ambro şi Romcarton:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.06.2022, 16:45 207

♦ Bugetele de investiţii pentru 2022 – care ajung, cumulat, la 60 de milioane de lei – sunt direcţionate către accelerarea digitalizării şi automatizarea proceselor, către hardware şi software.

Grupul francez Rossmann, care deţine fabricile de hârtie Ambro şi Romcarton, are ca principale provocări de business gestionarea creşterii costurilor şi disponibilitatea resurselor, spun reprezentanţii grupului.

„Anul 2022 a început conform aşteptărilor, nu s-au observat modificări semnificative în dinamica cererii de ambalaje. Indicele preţurilor producţiei industriale a crescut semnificativ, ceea ce conduce la majorarea costurilor. Piaţa ambalajelor din carton ondulat are un potenţial uriaş de creştere, ambalajele din carton ondulat fiind eficiente şi priete­noase cu mediul“, spun oficialii Rossmann.

În ceea ce priveşte rezultatele financiare, Ambro a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 507 mil. lei (plus 57% faţă de anul precedent), un profit de 68 mil. lei şi a avut un număr mediu de 629 de angajaţi. Romcarton a raportat afaceri de 256 mil. lei (plus 29%), profit de 3 mil. lei şi 316 angajaţi. Datele au fost transmise în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2021, care va apărea pe piaţă în perioada următoare. Bugetele de investiţii pentru 2022 – care ajung, cumulat, la 29 mil. lei – sunt direcţionate către accelerarea digitalizării şi automatizarea proceselor, către hardware şi software.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO