Companii

Roxana Ionescu, NNDKP: Există un efect în cascadă al criteriilor ESG. Este important să se înţeleagă că efectul acesta nu o să fie numai la eşantionul companiilor cu peste 500 de angajaţi

ZF ESG Summit 2022: ESG, pilonul dezvoltării sustenabile

Roxana Ionescu, NNDKP: Există un efect în cascadă al...

Autor: Cristina Bellu

17.05.2022, 14:06 184

Roxana Ionescu, Partener în cadrul firmei de avocatură NNDKP, a atras atenţia la evenimentul ZF ESG Summit 2022: ESG, pilonul dezvoltării sustenabile, că implementarea criteriilor ESG  va produce un efect de cascadă care va atinge nu numai companiile cu peste 500 de angajaţi, ci şi eşantionul de companii mai mici.

“Există un efect în cascadă al criteriilor ESG. Ştiu că focusul este întotdeauna pe societăţile listate, care sunt primele vizate de cerinţe sau societăţile care urmează să acceseze creditare în condiţiile în care băncile au ajuns să fie foarte active în acestă zonă, dar apare efectul în cascadă. Societăţile care sunt vizate sunt în prima linie. Ele lucrează cu furnizori, care chiar dacă nu ar vrea să acceseze o finanţare pe bursă sau un credit bancar vor ajunge să fie forţaţi de către clienţii lor să facă acest lucru. Este important să se înţeleagă că efectul acesta nu o să fie numai la eşantionul companiilor cu peste 500 de angajaţi”, a spus Roxana Ionescu.

Alte declaraţii:

Mulţi dintre ei văd lucrul acesta. Ei ştiu că dacă nu sunt vizaţi acum, vor fi vizaţi în viitor, iar întrebarea care apare este cum pot să facă lucrul acesta într-o modalitate în care ţine cont de resurse limitate – financiare şi umane. Aici intervine auditul, care vine să analizeze şi să identifice nu numai ce trebuie făcut, dar şi ceea ce se face şi care adresează jumătate sau mai mult dintr-un deziderat care este şi în criteriile ESG. Este reţeta perfectă pentru a evita dublarea eforturilor.

Trebuie să analizezi ce ai pe listă acum, inclusiv cerinţele de conformare, care sunt foarte multe.

Primul pas este să înţelegi ce ai de făcut şi care este calea cea mai scurtă ca resurse şi ca ţinte pe care le poţi atinge. Companiile antreprenoriale româneşti nu conştientizează în momentul de faţă că au resurse pentru a face acest lucru, pentru că se uită la cerinţa imediată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO