Companii

Rulmentul si-a bugetat venituri de 47 mil. euro

17.03.2005, 00:00 16


Compania Rulmentul Brasov si-a planificat obtinerea unor venituri totale de aproximativ 47 de milioane de euro (1.720 de miliarde de lei) si a unui profit brut de 0,53 milioane de euro (19,5 miliarde de lei), au anuntat reprezentantii companiei.


Veniturile totale preliminate, obtinute de companie anul trecut, s-au ridicat la aproximativ 40 de milioane de euro (1.620 mld. lei).


Rulmentul Brasov a anuntat reducerea cu aproximativ 30% a pierderilor inregistrate in 2004, raportat la anul precedent, pana la 500.000 de euro (20 mld. lei).


Marca RBR a fost inregistrata de Rulmentul Brasov pe plan national si international, iar marca URB a fost inregistrata de Uzina Rulmentul Brasov (URB) in anul 1961 si inregistrarea isi pastreaza si in prezent valabilitatea ca marca colectiva pentru toti producatorii din Romania.


Marcile RBR si URB se marcheaza pe rulmenti si ambalajele acestora.


Piata rulmentilor este impartita intre patru mari jucatori: Rulmentul Brasov, Rulmentul Barlad, Timken Ploiesti, si Koyo Alexandria.


Pe langa cele patru companii, pe piata mai activeaza alte doua uzine, la Suceava si Slatina, care au o productie mai redusa. Companiile romanesti se confrunta cu invazia producatorilor din Asia, in special China si Coreea de Sud, dar si Rusia, ale caror produse sunt cu aproximativ 40-50% mai ieftine.


Consumul intern de rulmenti este estimat la aproximativ 30 de milioane de euro, fata de aproximativ 100 de milioane de euro la inceputul anilor '90.


Actiunile Rulmentul Brasov sunt listate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, ultima tranzactie realizandu-se la pretul de 1.800 de lei/actiune.


Capitalizarea bursiera a societatii este de aproximativ 7,4 milioane de euro, actionarul majoritar al companiei fiind statul, prin AVAS, care controleaza 50,9% din actiuni.


Bugetul de venituri si cheltuieli al companiei pentru 2005 a fost fundamentat luand in calcul un numar mediu de 3.025 de angajati, fata de 3.340 de salariati in 2004, in scadere cu 10%. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO