Companii

Ruşii cumpără afacerile din România ale magnatului media Rupert Murdoch

Ruşii cumpără afacerile din România ale magnatului media Rupert Murdoch

Autor: Florin Badescu

22.07.2011, 15:09 2604

News Corporation, companie controlată deRupert Murdoch, a anunţat vineri că a finalizatvânzarea celor 79 de procente pe care le deţinea în cadrulcompaniilor de publicitate News Outdoor România şi NewsOutdoor Rusia, către un grup de investitori controlat deVTB Capital, potrivit unui comunicat.


Ceilalţi doi acţionari ai News Outdoor Rusia şiNews Outdoor România sunt NOOH Investments Cooperatief U.A.,reprezentându-l pe Peter Gerwe, şi Marathon Outdoor CooperatiefU.A., o companie administrată de Alfa Capital Partners, care şi-aupăstrat cele 21 de procente pe care le deţineau.



News Outdoor Rusia este cea mai mare companie de publicitateoutdoor din această ţară, cu activitate în peste 50 de oraşe.



Această tranzacţie confirmă decizia companiei News Corporation dea-şi vinde operaţiunile din industria publicităţii outdoor, cuexcepţia celor deţinute în cadrul News Outdoor RepublicaCehă.



News Corporation este o companie globală de media şi divertismentcu operaţiuni în mai multe domenii: programe retransmise pe cablu,divertisment, televiziune, televiziune prin satelit, publishing şialte domenii.



La 31 martie 2011, News Corporation avea active în valoare deaproximativ 60 de miliarde de dolari, în timp ce veniturile anualetotale ale companiei se ridică la circa 33 de miliarde dedolari.



News Corporation a anunţat încă din 2007 căintenţionează să vândă acţiunile din cadrul firmei de publicitateoutdoor News Outdoor, care are o reţea ce acoperă Europa de Est şiAsia, după cum transmitea la momentul respectiv Brand Republic.

News Corp., prin filiala sa News International, se află încentrul unui scandal în Marea Britanie, după ce angajaţi aipublicaţiei News of the Word au fost acuzaţi că au interceptatilegal convorbirile unor ved

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO