Companii

Ruşii de la Lukoil se apucă de eoliene de 130 mil. euro la Tulcea

Ruşii de la Lukoil se apucă de eoliene de 130 mil. euro la Tulcea

Foto Shutterstock

Autor: Roxana Petrescu

24.09.2012, 00:07 2089

Ruşii de la grupul petrolier Lukoil sunt la un pas de a prelua un parc eolian de circa 130 de milioane de euro din Tulcea, în timp ce chinezii de la ReneSola, cel mai mare producător de panouri solare din lume, şi-au făcut intrarea în România prin achiziţia unui parc fotovoltaic.

Astfel, energia verde continuă să fie unul dintre cele mai dinamice domenii de investiţii din România după ce deja au fost realizate proiecte de peste 2 miliarde de euro, cele mai multe în parcuri eoliene.

Mişcarea făcută de ruşii de la Lukoil va fi derulată prin intermediul companiei Lukerg Renew, un joint-venture între grupul petrolier şi compania energetică italiană ERG, înfiinţat în primăvara anului trecut.

"Lukerg Renew este pe punctul de a achiziţiona un proiect eolian de 84 MW amplasat în Dorobanţu, Topolog, Casimcea (judeţul Tulcea), acesta fiind la faza construcţiilor. Este de aşteptat ca procesul de achiziţie să fie finalizat în octombrie", se arată pe site-ul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), instituţie financiară care ia în calcul posibilitatea acordării unui împrumut pentru realizarea acestei investiţii.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO