Companii

Ruşii de la Mechel vând toate operaţiunile din România la preţ "de criză". Valoarea pachetului: 150 de milioane de dolari. Ambasadorul Rusiei la Ministerul Economiei

Ruşii de la Mechel vând toate operaţiunile din România la preţ "de criză". Valoarea pachetului: 150 de milioane de dolari

Autor: Adrian Cojocar

26.09.2012, 12:42 4043

Grupul rus Mechel, deţinut de miliardarul rus Igor Zyuzin, a scos la vânzare toate cele patru companii siderurgice deţinute de grup în România, cu afaceri care anul trecut s-au apropiat de un miliard de euro, şi cere în total 150 mil. dolari, potrivit publicaţiei ruse kommersant.ru.

Ambasadorul Rusiei a fost, timp de o oră, la Ministerul Economiei

Strategia de dezinvestire a activelor Mechel din sud-estul Europei a fost anunţată şi pe site-ul companiei.

Mechel Târgovişte (simbol bursier COS) are cel mai mare preţ de listă, ruşii cerând pe companie 46 mil. dolari, în timp ce pentru Ductil Steel Buzău, care a fost achiziţionat de ruşi în 2008 cu 198 mil. dolari, preţul de vânzare se ridică la 39 mil. dolari.

Combinatul de oţeluri speciale Mechel Câmpia Turzii (INSI) şi Laminorul Brăila (LMRU) au fost scoase la vânzare pentru 33 mil. dolari şi respectiv 32 mil. dolari.

Grupul rus se confruntă de mai mult timp cu probleme financiare drept pentru care a hotărât să-şi vândă o parte din active.

Potrivit kommersant.ru, vânzarea activelor din România este cea mai "problematică" pentru că acestea au înregistrat pierderi importante în ultimii ani.

În total Meche la scos la vânzare 14 combinate din grup pentru care cere 859 mil. dolari, mai puţin de jumătate faţă de costul de achiziţie a acetora, care se ridică la peste 2 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO