Companii

Ruşii de la Nikarom au reluat activitatea la combinatul Mechel Câmpia Turzii, intrat în insolvenţă în aprilie

Ruşii de la Nikarom au reluat activitatea la combinatul...

Autor: Carol Dan

20.05.2013, 15:50 1388

"Începând de luni, secţiile trefilare la cald şi zincare ale trăgătoriei de oţel şi-au reluat activitatea de producţie în conformitate cu planul stabilit", se arată într-un comunicat al Invest Nikarom, proprietarul companiei.

Invest Nikarom precizează că Mechel Câmpia Turzii are în stocuri materia primă necesară, iar toate producţia care va fi realizată este deja contractată. Materia primă, respectiv sârma laminată şi ţagla, este achiziţinată de la combinatele Ductill Steel Buzău, respectiv COS Târgovişte, ambele fiind controlate de Invest Nikarom.

"Sunt create toate premizele că în circa 10 zile să se poate atinge capacitatea maximă de producţie", potrivit comunicatului.

Combinatul siderurgic a raportat pentru primele trei luni ale anului pierderi de 18,8 milioane lei, în scădere cu 17,5% faţă, în timp ce cifra de adaceri s-a prăbuşit la 5,2 milioane lei, de la 81,6 milioane lei.

Invest Nikarom a pornit, tot luni, şi o instalaţie a COS Târgovişte.

Mechel Câmpia Turzii este cea de a treia companie din fostul group Mechel care a repornit activitatea, alături de COSTârgovişte şi Ductil Steel Buzău.

Grupul rus Mechel a vândut, în februarie, pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro) combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.

Firma Invest Nikarom, înregistrată în România, are ca asociaţi în părţi egale pe Chumakov Victor (58 de ani) şi Chumakova Svetlana (55 de ani), ambii cu cetăţenie rusă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO