Companii

Ryanair îşi înfige steagul pe al treilea aeroport din România, la Craiova

Ryanair îşi înfige steagul pe al treilea aeroport din...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.02.2016, 00:00 3062

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, va începe din luna noiembrie să opereze zboruri de pe aeroportul din Craiova, marcând astfel intrarea pe al treilea aeroport local, după Bucureşti şi Timişoara. De pe terminalul din Craiova, transportatorul low-cost va avea două zboruri săptămânale spre şi din Valencia.

Pe aeroportul din Craiova mai operează zboruri şi compania low-cost Wizz Air. „Noul serviciu va opera cu o frecvenţă de două zboruri săptămânale şi va aduce anual peste 33.000 de clienţi noi pe Aeroportul Craiova”, a declarat Denis Barabas, sales & marketing Romania and Central Eastern Europe în cadrul Ryanair. Aeroportul din Craiova a avut anul trecut un număr de 117.000 de  pasageri. 

Anunţul făcut de operator vine la o zi după ce Michael O’Leary, CEO al companiei, a fost la Bucureşti, unde a vorbit despre dezvoltarea Ryanair pe piaţa din România.  Ryanair operează în prezent zboruri din Bucureşti spre Madrid, Londra, Dublin, Bruxelles, Milano, Roma şi Bologna, iar din noiembrie va opera zboruri din Timişoara spre mai multe destinaţii, inclusiv către Bucureşti. Astfel, pe ruta internă Bucureşti-Timişoara Ryanair va concura cu compania de stat Tarom. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO