O fermă ecologică din Joiţa, judeţul Giurgiu, situată la doar 15 kilometri de Capitală, a început activitatea în anul agricol 2009-2010 livrând fructe şi legume direct clienţilor, la puncte fixe din Bucureşti, apoi prin curierat în toată ţara şi în final în supermarketurile Carrefour şi Cora. În timp, interesul pentru produsele ecologice româneşti a scăzut din partea retailului, din cauza preţurilor mai competitive ale produselor importate şi a scăderii puterii de cumpărare a românilor. Astfel, producătorul a decis să reducă activitatea şi să producă doar pentru familie şi câţiva clienţi.
„Am început frumos din 2009-2010, am livrat clientului direct la puncte fixe din Bucureşti şi prin curierat în toată ţara, dar şi la supermarketurile Carrefour şi Cora. Am participat la foarte multe târguri de profil, inclusiv la Indagra, preţurile produselor au fost unele decente, sub valoarea lor reală, dar, în acelaşi timp, adresabilitatea a scăzut în timp. Aceste aspecte m-au făcut să reduc activitatea şi să produc doar pentru familie şi câţiva clienţi“, spune un producătorul ecologic.