Companii

S-au publicat normele metodologice pentru cei care vor să-şi promoveze compania în străinătate

S-au publicat normele metodologice pentru cei care vor...
25.07.2017, 18:48 279

Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a publicat astăzi, 27 iulie 2017, normele metodologice ale Programului de internaţionalizare a companiilor româneşti  în Monitorul Oficial, conform celui mai recent comunicat.

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 8/2017 privind lansarea in cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a Programului de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români, cu finanţare de la bugetul de stat, pentru perioada 2017-2020 s-au publicat în Monitorul Oficial nr. 597, de astăzi 25 iulie 2017 şi pot fi studiate urmând link-ul:

http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fidâMS43NjE2OTQ5NDgwMDVFKzMw

Programul urmăreşte: promovarea produselor şi serviciilor IMM-urilor romaneşti pe pieţele externe, stimularea comunicării şi a parteneriatului în afaceri, în vederea internaţionalizării; pregătirea întreprinzătorilor în domeniul tehnicilor de promovare a produselor şi serviciilor.

Alocaţia financiară nerambursabilă este în cuantum de maximum 50.000 de lei/beneficiar/an, reprezentând maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile. Pentru 2017, se estimează finanţarea unui număr de minim 100 de IMM-uri romaneşti.

Prin program se finanţează: participări individuale la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în străinătate, cu stand propriu, participări individuale la misiuni economice organizate în străinătate, crearea identităţii vizuale a unui IMM, realizarea unui site pe Internet/aplicaţie pentru mobil, pentru  prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor promovate, în limba română şi limba engleză/altă limbă de circulaţie internaţională; participări ale angajaţilor la cursuri de pregătire, în ţară şi/sau în străinătate, în domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi pieţe; analize şi studii de piaţă; alte tipuri de activităţi de promovare şi susţinere a internaţionalizării.

Data de la care se pot depune aplicaţiile în Program este 31 iulie, începând cu orele 10.00, iar sistemul de aplicaţii va fi deschis până vineri 4 august, orele 20.00. Acordarea finanţării se realizează în baza criteriului “primul venit- primul servit”, în limita bugetului. Bugetul pentru anul 2017 este de 5 milioane de lei.

Urmăriţi pagina www.aippimm.ro secţiunea Noutăţi pentru detalii şi descărcarea formularului de înscriere în program.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO