Companii

Cum s-a schimbat piaţa muncii în pandemie şi în război: În ultimii trei ani, IT-ul a devenit vedeta recrutării, cu o creştere de 44% a numărului de angajaţi. Din urmă vin puternic industria tutunului şi cea extractivă. În septembrie 2019, numărul IT-iştilor de pe piaţa locală era de 93.500, iar în aceeaşi lună din 2022 ajunsese la 137.500

Cum s-a schimbat piaţa muncii în pandemie şi în...

Autor: Ramona Cornea

20.11.2022, 10:01 702

♦ „Sectorul IT se caracterizează în continuare printr-o cerere mare de forţă de muncă. Putem spune că acest trend se va păstra şi că există o cerere mare de personal” ♦ În fabricarea produselor de tutun, numărul de angajaţi a crescut cu 17% în ultimii trei ani, iar în alte activităţi extractive au fost cu 15% mai mulţi salariaţi în septembrie 2022 faţă de septembrie 2019.

Sectorul de IT din România a devenit vedeta recrutării din România în ultimii trei ani – o spun statisticile, o spun companiile din sector şi o spun şi firmele de recrutare. Astfel, sectorul de IT a avut cea mai mare creştere a numărului de angajaţi în ultimii trei ani, cei marcaţi de pandemia de COVID-19 şi parţial de războiul din Ucraina.

 În septembrie 2022 numărul de angajaţi din acest sector era de 137.500, cu 44% mai mare decât în septembrie 2019, urmat în clasamentul industriilor cu cea mai mare dinamică a recrutării de fabricarea de produse de tutun, la o distanţă mare, cu o creştere de 17%, şi de alte activităţi extractive, cu o creştere de 15%, după cum arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS), centralizate de Ziarul Financiar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO