Companii

Cum s-a schimbat profilul turistului român în ultimii ani: Bugetul de vacanţă în străinătate s-a dublat, îşi rezervă biletele din timp şi are cerinţe inedite, ca realizarea nunţii pe plajă sau plimbările cu elicopterul

Cum s-a schimbat profilul turistului român în ultimii...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.03.2018, 15:49 640

„Călătorul român a devenit mai aventurier, a început să caute destinaţii şi experienţe noi în ultimii ani.“

Românii care pleacă în străinătate în vacanţă au început să îşi fac rezervare din timp, fie în agenţii de turism sau online, şi-au crescut bugetele de călătorie în ultimii ani şi au început să aibă cerinţe mai deosebite precum plimbări cu elicopterul, cazare în vile cu piscină proprie sau organizarea nunţii pe plajă în Grecia, spun jucătorii din domeniu.

„Bugetul mediu alocat pentru o vacanţă până acum doi ani era în medie de 800-1.000 de euro pentru două persoane. Acum bugetul turiştilor a crescut, ajungând la o medie de 1.300-1.500 de euro pentru două persoane“, spune Dan Dumitru, director de marketing la Paralela 45, una dintre cele mai mari agenţii de turism de pe plan local. Iar creşterea buge­tului pentru călătorii se vede şi în evoluţia cheltu­ielilor făcute de români în străinătate.

În total, în străinătate românii au cheltuit 3,1 mld. euro anul trecut, faţă de 1,9 mld. euro în 2016, potrivit datelor de la BNR. Aceasta este cea mai mare sumă lăsată de români pe călătorii în afara ţării în ultimii zece ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO