Companii

Saint-Gobain dezvoltă fabrica de materiale de construcţii din Suceava cu 25 mil. lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.01.2017, 00:07 1664

Producătorul francez de materiale de construcţii Saint-Gobain are în plan o investiţie de 25 mil.. lei (5,5 mil. euro) pentru modernizarea fabricii pe care o are în comuna Stroieşti, din judeţul Suceava. În unitatea din Suceava se produc mortare uscate şi există de asemenea o linie pro­fe­sio­nală de colorare a tencuielilor decorative. Scopul investiţiei este montarea unei instalaţii de uscare a ni­sipului, care va contribui la creşterea producţiei şi la efi­cientizarea activităţii.

Fabrica din comuna suceveană Stro­ieşti a fost inau­gu­rată în vara anului 2013, în urma unei investiţii de 7 mil. euro, capacitatea de producţie iniţială fiind de 100.000 de tone de mortare.

Grupul francez Saint-Gobain con­duce cinci com­pa­nii în România - Saint-Gobain Construction Pro­ducts - Rigips Business Unit, Saint-Gobain Glass România, Saint-Gobain Abrazivi şi Brodrene Dahl.

„Pentru 2017, fiecare di­vi­zie a grupului are în plan in­vestiţii la nivel de structură, fabrică şi pentru serviciile pe care le oferă. Saint-Gobain Rigips îşi va păstra rata anuală de circa 2 milioane de euro pentru investiţii în fabrica de gips-carton şi fabrica de ipsos“, spune Constantin Hariton, delegat general adjunct al grupului Saint-Gobain din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO