Companii

Salariile curierilor, mai mari cu 30% ca la începutul crizei. „Cerinţele angajatorilor au crescut. Nu se mai caută doar şoferi buni“

Salariile curierilor, mai mari cu 30% ca la începutul...

Autor: Corina Mirea

12.04.2016, 00:06 2990

Un angajat din industria de curierat câştigă, în medie, peste 1.600 de lei net pe lună, cu 34% mai mult decât la debutul crizei, din 2008, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Insti­tutul Naţional de Statistică (INS). În acelaşi timp, salariul mediu de la nivelul în­tregii economii a crescut cu 41%, până la mai mult de 1.800 de lei net.

„Într-o primă perioadă, jobul de curier era potrivit şi pentru muncitori necalificaţi. În ultimii ani însă, pe piaţă s-au recrutat persoane care, dincolo de a fi buni şoferi, cu un cazier auto curat, au abilităţi numerice (pentru ges­tiunea banilor din rambursuri) şi de comu­nicare (pentru interfaţa cu clienţii) şi un nivel profesional mai ridicat, cerinţe mai stringente care se reflectă în remuneraţia oferită aces­tora“, explică Dan Ion, consultant senior al Manpower România (un brand al companiei cu activităţi în recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Manpower­Group).

Calculele ZF legate de evoluţia salariului mediu din industria de curierat şi de cea a veni­tului de la nivelul întregii pieţe a muncii au fost realizate la nivelul lunii octombrie 2008, care a în­semnat debutul crizei şi pentru piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO