Companii

Salariile IT-ştilor au depăşit, în medie, pragul de 9.000 de lei net pe lună. Dar inflaţia de 7,8% a anulat beneficiul creşterilor de salarii. Oana Scarlat, CEO, EXEC-EDU: Această creştere salarială devine însă irelevantă, în condiţiile unei creşteri galopante a ratei inflaţiei, dar şi a costurilor suplimentare pe care unii angajaţi le suportă lucrând de acasă

Oana Scarlat, CEO, EXEC-EDU: Această creştere salarială devine însă irelevantă, în condiţiile unei creşteri galopante a ratei inflaţiei, dar şi a costurilor suplimentare pe care unii angajaţi le suportă lucrând de acasă.

Oana Scarlat, CEO, EXEC-EDU: Această creştere salarială devine însă irelevantă, în condiţiile unei creşteri galopante a ratei inflaţiei, dar şi a costurilor suplimentare pe care unii angajaţi le suportă lucrând de acasă.

Autor: Adelina Mihai

14.01.2022, 12:00 13896

♦ Salariul mediu a crescut cu 6,8% în noiembrie 2021 faţă de noiembrie 2020, dar inflaţia de 7,8% a anulat orice beneficiu adus de majorările de salarii ♦ Un angajat român câştigă, în medie, 3.645 de lei net pe lună  IT-ştii sunt cel mai bine plătiţi angajaţi din economie, cu un salariu mediu de peste 9.000 de lei pe lună ♦ În hoteluri şi restaurante sunt cele mai mici salarii, de sub 1.900 de lei net pe lună.

Salariul mediu pe economie a ajuns la 3.645 de lei în luna noiembrie a anului 2021, în creştere cu 6,8% faţă de perioada similară a anului anterior, arată datele publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică. Totuşi, nivelul inflaţiei de 7,8% înregis­trată în aceeaşi lună arată că, de fapt, angajaţii au câştigat mai puţin anul trecut decât în urmă cu un an. Unu din trei manageri din România spune însă că va menţine nivelul salarial din 2021 şi anul acesta.

„Conform unui studiu derulat de EXEC-EDU la finalul anului trecut, aproape 60% dintre manageri consideră că salariile în principalele sectoare de business din economia locală vor continua să crească în 2022, în timp ce 34% consideră că nivelul acestora va rămâne similar cu 2021. Această creştere devine însă irelevantă, în condiţiile unei creşteri galopante a ratei inflaţiei, dar şi a costurilor suplimentare pe care unii angajaţi le suportă lucrând de acasă“, a explicat Oana Scarlat, CEO al companiei de training EXEC-EDU.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO