Companii

Sameday mizează pe easybox-urile care îşi produc propria energie: compania de curierat are instalate 10 lockere independente energetic, dar vrea să ajungă la 200 de easybox-uri de acest tip până la finalul anului. Sameday are în prezent o reţea de 2.700 de lockere în România şi Ungaria

Primele easybox-uri au fost lansate în 2018.

Primele easybox-uri au fost lansate în 2018.

Autor: Miruna Diaconu

14.02.2022, 17:30 435

♦ Sameday are în prezent o reţea de 2.700 de lockere în România şi Ungaria, dar până la finalul anului obiectivul este de a ajunge la 4.500 de easybox-uri.

Sameday, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de curierat, controlată de eMag, îşi extinde reţeaua de easybox-uri independente energetic, ajungând la 10 lockere verzi. Proiectul face parte din planul companiei de a reduce emisiile de carbon pe segmentul last mile.

Obiectivul companiei este ca 10% din reţeaua de lockere să fie independente energetic până la sfârşitul anului. În prezent, Sameday are o reţea de 2.700 de locke­re în România şi Ungaria, însă obiec­tivul este de a atinge numărul de 4.500 de easybox-uri până la finalul acestui an, cu focus de extindere pe România, ceea ce înseamnă că 200 vor fi lockere verzi.

Primul locker independent energetic a fost amplasat în Bucureşti în urmă cu două luni, iar restul easybox-urilor verzi se află în Cluj, Timişoara, Constanţa şi Sibiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO