Companii

Samus Mex Dej vrea sa isi mentina cota de piata

09.08.2004, 00:00 185

Societatea dejeana Samus Mex, membra a grupului Mobexpert, estimeaza pentru acest an obtinerea unei cifre de afaceri de 15 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de anul trecut.
"Avem sperante foarte mari pentru semestrul II al acestui an, dar in conjunctura actuala internationala, cu o piata internationala a comertului cu mobilier in declin, a avea un an egal din punctul de vedere al vanzarilor cu 2003 este bine", a declarat pentru ZF Transilvania, Mihail Gadei, director Samus Mex.
Cu o productie destinata in proportie de peste 80% exportului, Samux Mex detine contracte in Franta, Elvetia, Irlanda, Ungaria, Serbia sau Bulgaria exportand de la mobilierul rustic francez, mobilerul in stil Loius Philippe, pana la
mobilierul de avangarda.
"Cele mai solicitate produse in Occident sunt sufrageriile, dormitoarele si micul mobilier realizat in variate stiluri si materiale. Pe piata romaneasca, vanzarile sunt in general mai reduse decat pe piata europeana, iar acest lucru se afla in stransa legatura cu puterea de cumparare mai scazuta a romanilor", a adaugat Mihail Gadei.
Pe piata interna, mobila produsa la Dej este distribuita prin reteaua de magazine a grupului Mobexpert.
Aflata intr-un continuu proces de modernizare a liniilor tehnologice si de imbunatatire a productivitatii muncii, societatea din Dej a investit in perioada 1996-2003 peste 183 miliarde de lei pentru a-si putea impune numele pe piata mobilei. In timp ce numarul angajatilor a scazut in ultimii ani, de la 1.400, la 1.100 in prezent, Samux Mex a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri, de la 28,1 miliarde de lei in 1996, la 500 miliarde de lei anul trecut.
Societatea a intrat in grupul Mobexpert, patronat de omul de afaceri Viorel Sucu, in martie 1996, cand grupul a achizitionat de la Fondul Proprietatii de Stat pachetul majoritar de actiuni de la fabrica de mobilier Samus Dej.
Grupul de firme Mobexpert, cel mai mare jucator pe piata romaneasca de mobila, a incheiat anul 2003 cu o cifra de afaceri consolidata de 122 de milioane de euro, usor peste previziunile din timpul anului. Pentru acest an, oficialii grupului au estimat o cifra de afaceri de 125 de milioane de euro.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO