Companii

SanoPass, platformă care digitalizează şi integrează toate serviciile de prevenţie medicală, a atras o rundă de finanţare de 800.000 de euro condusă de fondul de investiţii Cleverage Venture Capital

Andrei Vasile, co-fondator SanoPass

Andrei Vasile, co-fondator SanoPass

Autor: Cristina Bellu

23.03.2021, 10:56 341

SanoPass, platformă care conectează, digitalizează şi integrează toate serviciile de prevenţie medical, a atras o rundă de finanţare de tip „bridge” de 800.000 de euro, pentru a continua investiţiile în marketing, creşterea vânzărilor, integrarea sistemului de Inteligenţă Artificială şi lansarea de noi produse în aplicaţie.

Runda este condusă de către fondul de investiţii Cleverage Venture Capital cu 200.000 de euro, iar 600.000 de euro au fost alocaţi pentru investitori pe platforma de crowdfunding SeedBlink, într-o campanie mixtă. 

În pre-campanie, derulată în perioada 18-22 martie pentru membrii Elite& Classic ai SeedBlink, SanoPass a obţinut angajamente de finanţare în cadrul limitei de 300.000 de euro. 

“Campania privată pe SeedBlink a reprezentat o etapă intermediară, 300.000 de euro fiind acum disponibili pentru investiţie pe SeedBlink, dintr-un total de 800.000 de euro”, spun reprezentanţii SanoPass. 

Potrivit acestora, finanţarea se va face sub forma unui acord de tip SAFE (Simple Agreement for Future Equity), care va include o evaluare maximă de 8 mil. euro şi un discount de 25% la momentul următoarei runde, de Serie A, pe care compania şi-a propus să o finalizeze în următoarele 24 de luni.

Compania a fost fondată în 2019, înregistrând o expansiune puternică anul trecut, când SanoPass a bifat afaceri de 1 mil. lei. Creşterea accelerată a avut la bază şi parteneriatele semnate cu firme precum Mastercard, Dr. Max sau NN România. În prezent, aplicaţia SanoPass are peste 15.000 utilizatori, decontând servicii medicale în valoare de peste 500.000 lei pentru clinicile partenere în 2020. 

Cleverage Venture Capital este un fond de investiţii rezultat din asocierea antreprenorilor Wargha Enayati, fondator Regina Maria şi preşedinte Enayati Group, Georgios Sofianos, antreprenor în industria de sănătate şi CEO Sofmedica, Sergiu Neguţ - business angel şi co-fondator Fintech OS şi Voicu Oprean, fondator AROBS Transilvania Software.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO