Companii

Santa Pharm, care a preluat fosta fabrică de medicamente Europharm din Braşov, vinde 90% din medicamente la export. „A fost un an dificil, dar am reuşit să avem creştere“

Santa Pharm, care a preluat fosta fabrică de medicamente...

Autor: Mirabela Tiron

01.11.2021, 18:40 783

Compania care operează fabrica a depus cerere pentru intrarea în insolvenţă în octombrie 2019, la doi ani după ce a preluat Europharm.

Santa Pharm, companie con­tro­lată de fraţii Attila Santa şi Nan­dor Santa (farmacist), care a preluat la finalul lui 2017 fabrica de medi­camente Europharm din Braşov, la doi ani după ce britanicii de la GlaxoSmith­Kline (GSK) au închis unitatea, a finalizat cu afaceri de 34 de mi­lioane de lei anul trecut, în creştere cu circa 30% faţă de anul anterior.

„A fost un an dificil, dar am reuşit să avem creş­tere. Vindem 90% din producţie la export, în Franţa, ţările din zona scan­dinavă, Benelux, Spania, Polo­nia. Vindem medicamente generice pen­tru răceală şi gripă (aspirină, para­codeină), dar şi pentru afecţiuni ale sistemului nervos. Pe piaţa locală ter­menele de plată ajung şi la 120-150 de zile, în străinătate nu este aşa. Ne uităm unde sunt termene mai bune de plată şi unde este profitabil să vin­dem“, a declarat pentru ZF Attila Santa, directorul general al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO