Şapte din zece pahare cu whisky sunt umplute de cinci branduri. Liderul este de neclintit

Secțiune susținută de Medlife Logo

10 dec 2016 Autor: Mădălina Panaete

Whisky-ul este a cincea cea mai vândută categorie de băuturi spirtoase în volum din România, preferatele românilor fiind vodca şi rachiul.

Cinci branduri de whisky au vândut anul trecut 2,7 mi­lioa­ne de litri, adică 67% din consumul din această tărie de pe plan local, arată o analiză a ZF pe baza datelor com­paniei de cercetare The IWSR. Liderul pie­ţei a fost anul trecut Jack Daniel’s, produs de Brown Forman şi importat de compania românească BDG Im­port, fiind urmat îndeaproape de J&B, brand adus pe plan local de PPD Ro­mâ­nia, filiala grupului cipriot Photos Photiades Distributors.

Jack Daniel’s a vândut anul trecut 747.000 de litri pe piaţa locală, echiva­lentul a peste un milion de sticle de 0,7 de litri, conform calculelor ZF. Astfel, brandul a avut o cotă de piaţă de 18%. Pe de altă parte, J&B a avut vânzări de peste 733.000 de litri, fiind foarte aproa­pe de liderul pieţei. De altfel, începând cu anul 2013 J&B a început să se apro­pie vertiginos de lider, însă Jack Da­niel’s s-a menţinut pe primul loc.

Podiumul în topul celor mai vân­dute branduri de whisky este com­pletat de Ballantine’s, brand al grupului francez Pernod Ricard. Ballantine’s a vândut anul trecut 660.000 de litri, conform datelor The IWSR.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.12.2016

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
whisky
, branduri
, lider
, trecut
, vanzare
, consum
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide