Companii

Şapte fonduri de investiţii pariază 150 mil. euro pe IMM-uri româneşti. Fraţii Pavăl de la Dedeman şi avocatul Ion Nestor, printre investitori

Şapte fonduri de investiţii pariază 150 mil. euro pe...

Autor: Cristina Roşca

18.06.2019, 15:15 836

Unii dintre cei mai puternici antreprenori români au decis în ultima perioadă să dea mai departe o serie din lecţiile pe care ei înşişi le-au învăţat de-a lungul periplului lor prin business. Ba mai mult, ei pun la bătaie şi fonduri ca să îi ajute pe cei mici să se dezvolte. Alături de fondurile de investiţii create de antreprenori există şi o serie de alte iniţiative care cu bani strânşi de la investitori instituţionali, dar şi privaţi vor să parieze pe dezvoltarea IMM-urilor din România. Valoarea pariului? Peste 150 de milioane de euro.

Equiliant Capital este numele fondului de investiţii pe care fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, cei mai puternici antreprenori locali după valoarea busines­sului pe care îl deţin, l-au fondat recent.

„Este un fond de private equity cu capital integral românesc, destinat investiţiilor în întreprinderi mici şi mijocii din România“, potrivit anunţului privind lansarea lui.

Dragoş şi Adrian Pavăl sunt proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman, cu afaceri anuale de peste 1,4 mld. euro, însă în paralel ei au investit şi în alte businessuri precum producătorul de materiale de construcţii Cemacon sau proiectele imobiliare de birouri The Bridge din Bucureşti sau The Office din Cluj. Acum, ei au pus bazele unui fond de investiţii prin intermediul căruia vor să susţină micii antreprenori. Equiliant Capital nu este prima iniţiativă de acest gen.

Ion Nestor (casa de avocatură NNDKP), Dumitru Becşenescu (firma de transport Anta­res), Dan Lazărescu (cofondator TotalSoft), alături de alţi nouă antreprenori din mai multe domenii de activitate (medical, IT, consultanţă şi transport) au înfiinţat fon­dul de investiţii 0-Day Capital, un proiect prin care caută idei de business în IT (soft­ware, inteligenţă artificială, robotică şi bio­tech) pe care să le transforme mai departe în afaceri competitive pe plan internaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO