Sarabanda insolvenţelor a reînceput: 700 de companii au intrat în insolvenţă în iulie, plus 17%, ceea ce arată tensiunile din economie

11 aug 2017 Autor: Roxana Rosu

Numărul companiilor intrate în insolvenţă a crescut în iulie cu 17% faţă de aceeaşi lună a anului an­te­rior, la 688 de companii, conti­nuând ast­fel o tendinţă de creştere care a început din trimestrul al doilea din acest an.

Per total, în primele şapte luni creşterea a fost de 6% faţă de perioada similară a anului trecut, la 5.365, cea mai mare creştere fiind înregistrată în judeţul Bistriţa Năsăud (70%), iar cea mai mare scădere în Sălaj (-40%),  potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Cele mai multe insolvenţe noi au fost înregistrate în Bucureşti, cu un plus de 1.193 firme (12%), Iaşi cu 335 firme (9%) şi Bihor cu 296 de noi firme intrate (dar în scădere cu 9,35% faţă de perioada similară din 2016).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.08.2017

 
Cuvinte cheie:
companii
, intrare in insolventa
, insolventa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide