Companii

Scandal între Carpatair şi aeroportul din Cluj: compania aeriană renunţă la zborurile din Cluj din cauza neînţelegerilor cu şeful aeroportului

Scandal între Carpatair şi aeroportul din Cluj: compania aeriană renunţă la zborurile din Cluj din cauza neînţelegerilor cu şeful aeroportului

Autor: Mirabela Tiron

17.10.2011, 17:43 923

Compania aeriană Carpatair, controlată de omul de afaceri Nicolae Petrov, va închide baza operaţională de pe aeroportul Cluj Napoca, după 12 ani de operare, pe fondul neînţelegerilor cu directorul aeroportului, David Ciceo, au transmis oficialii companiei aeriene.

"Directorul aeroportului Cluj încearcă să hărţuiască compania Carpatair pentru plângerea pe care aceasta a depus-o la Comisia Europeană cu privire la relaţia cu Wizz Air", au transmis oficialii companiei Carpatair. David Ciceo nu a trimis nicio declaraţie cu privire la conflictul cu Carpatair.

Operatorul aerian a acuzat în plângerea sa că aeroportul că subvenţionează, începând cu 2007, pe unul din concurenţii săi (Wizz Air) cu sume care se apropie de 20 milioane de euro, măsura respectivă prejudiciind grav mediul concurenţial.

Oficialii Carpatair îl acuză pe David Ciceo de provocarea întârzierii cu două ore a cursei de astăzi pe Cluj-Timişoara. Ciceo ar fi solicitat oprirea la sol a aeronavei pentru realizarea operaţiunilor de degivrare, decizie pe care o putea lua doar comandantul aeronavei.

Compania aeriană a anunţat că îl va acţiona în judecată pe directorul aeroportului, David Ciceo, pentru abuz de funcţie şi implicare directă în favorizarea concurenţei.

"Ca urmare a conflictului grav la care s-a ajuns Carpatair a decis astazi inchiderea zborurilor Cluj-Timisoara dupa o perioada de 12 ani. Totodata acest lucru va duce şi la închiderea bazei operaţionale Carpatair de la Cluj ceea ce va avea ca efect desfiinţarea a circa 20 locuri de muncă asigurate pe plan local.

Carpatair a transportat 266.000 de pasageri din şi înspre România în primul semestru, mai mult cu 13,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit declaraţiilor oficialilor companiei cu hub-ul principal pe aeroportul din Timişoara.

Carpatair a fost înfiinţată în urmă cu 12 ani de Nicolae Petrov, iar în acţionariat au intrat la scurt timp oameni de afaceri importanţi din mediul de business internaţional, printre care Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA, sau Moritz Suter, fondatorul Crossair.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO