Companii

Schimbare de strategie: constructorii vor contracte cu statul, pentru că infrastructura e mai sigură decât proiectele private

Schimbare de strategie: constructorii vor contracte cu...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.08.2021, 07:00 552

Companii cu istoric în piaţa construcţiilor - precum Concelex, Bog’Art sau PORR - dar şi firme mai noi în domeniu îşi reorientează strategiile şi pariază în proporţii mai mari pe proiectele din sectorul public.

„România se află în faţa unui potenţial de dezvoltare fără precedent şi avem încredere că reprezentanţii sectorului public acţionează în această direcţie. Anul 2021 poate fi un an bun pentru domeniul construcţiilor având în vedere planurile autorităţilor centrale de relansare economică şi de dezvoltare a infrastructurii ru­tiere, militare şi în domeniul energiei, precum şi în cel al construcţiilor civile“, spune Radu Piţurlea, vicepre­şe­din­tele firmei de construcţii Concelex.

Compania de construcţii Bog’Art, deţinută de omul de afaceri Raul Doicescu, a spus de asemenea recent că dez­voltă un departament nou în cadrul organizaţiei, pentru servicii de construcţii în sectorul de infrastructură rutieră.

Austriecii de la PORR Construct reprezintă o altă companie care vede în sectorul public o salvare pentru pia­ţa construcţiilor, iar Ortogonal Construct, un mic antre­prenor general din construcţii deţinut de Dragoş Zaharia, a ales şi el să se orienteze către proiectele din zona publică, în contextul pandemiei, pentru a-şi diversifica portofoliul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO