Companii

Schimbare in conducerea Diverta: o tanara de 29 de ani a fost promovata director executiv de pe pozitia de CFO

Schimbare in conducerea Diverta: o tanara de 29 de ani a fost promovata director executiv de pe pozitia de CFO
07.04.2010, 23:04 521

Conducerea lantului de librarii Diverta, controlat de omul deafaceri Octavian Radu, a fost preluata de Amalia Buliga, 29 de ani,fostul director financiar al companiei, care a ocupat timp de patruani aceasta pozitie.

Buliga, absolventa a Facultatii de Finante-Banci din Iasi, oinlocuieste in functie pe Emilia Canea, care s-a aflat laconducerea operatiunilor companiei din ianuarie anul trecut si carea decis sa plece din grupul RTC dupa sapte ani de activitate.

"Emilia a condus Diverta intr-un an de scadere, renegociindtoate contractele si reducand costurile si personalul. Provenindinsa dintr-o familie antrepre noriala, ea a hotarat sa faca ceva pecont propriu", a declarat Octavian Radu, proprietarul grupuluiRTC.

Contactata de ZF, Emilia Canea, 29 de ani, fostul CEO allantului de librarii Diverta, a spus ca decizia de a pleca dingrupul RTC i-a apartinut si ca, dupa sapte ani de cariera in grupullui Octavian Radu planuieste sa isi faca propria afacere (fara apreciza insa in ce domeniu), dar ca in acelasi timp nu exclude niciposibilitatea de a se angaja intr-o alta companie.

Anul trecut, reteaua Diverta, unul dintre cei mai importantidistribuitori de carte pe piata romaneasca, alaturi de Carturestisi de librariile Humanitas, a finalizat cu o cifra de afaceri de 35de milioane de euro, in scadere cu 27% fata de 2008.

"Odata cu preluarea acestei functii, obiectivul meu esteconsolidarea pozitiei actuale a companiei si dezvoltarea acesteia.Pentru 2010 am setat obiectivul de a creste cifra de afaceri aDiverta cu peste 15% fata de anul anterior. Acest mandat reprezintao importanta provocare profesionala, tinand cont si de actualulcontext economic global", a declarat Amalia Buliga, noul directorgeneral al Diverta.

In primul trimestru al anului acesta, lantul Diverta ainregistrat o usoara crestere de cateva procente, pe fondulmasurilor luate anul trecut, dupa cum apreciaza Buliga.

Si Octavian Radu, proprietarul Diverta, spune ca scadereavanzarilor s-a oprit de la sfarsitul anului trecut, iar acum seasteapta la o crestere. "Mai inchidem magazine, mai deschidemaltele, nimic spectaculos. Insa desi avem un concept sustenabil demagazine de carte, piata nu ne prea ajuta."

2009 a fost un an al reorganizarii

Diverta opereaza in prezent 62 de magazine pe piata romaneasca,cele mai multe unitati fiind in interiorul centrelor comerciale dintara. Anul trecut, retailerul a inchis peste zece magazineneprofitabile, insa in acelasi timp a mai deschis alte treiunitati. Mai mult decat atat, in vederea reducerii costurilor,numarul de angajati din librarii a fost redus cu 25% de lainceputul anului, ajungandu-se la 700 de oameni, potrivit ultimelordate disponibile. Tot anul trecut au fost reduse si salariileangajatilor Diverta, cu pana la 38%, dupa ce timp de zece anisalariile angajatilor au avut creseri constante, dupa cum declaraanterior proprietarul Octavian Radu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO